Forum kuralları

Haberler alışılmışın dışında "münazaraya" açık alışılmış olan "münakaşaya" kapalıdır. Lütfen, herkesin fikrinin kendine göre doğru olduğunu ve herkesin (sizin de) yanılma ihtimali olduğunu aklınızın bir köşesinde bulundurarak yorum ekleyin.

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Pano anasayfası : HAYATA DAİR - ABOUT LIFE : HABERLER - NEWS

Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Binlerce öğrencinin bursu iptal edilecek
İletiTarih: Cum Kas 21, 2008 6:18 pm 
Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Burcum: Kova
Kan Grubu: B Rh+
Eski rumuzum: DinÇ
İlk gireceğim sınav: KPSS
Her yıl belediyelerin açtığı eğitim yardımı burslarından faydalanan yüzbinlerce yoksul öğrenci artık bu haktan mahrum. Belediyeler tarafından Yükseköğrenim gören öğrencilere verilen burslar, CHP'nin Anayasa Mahkmemesi'ne açtığı dava sonucu iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi, 5102 sayılı ''Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun''un, ''Belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermelerini engelleyen'' hükmündeki ''belediyeler hariç'' ibaresini oy birliğiyle iptal etti.

CHP, 5102 sayılı Kanun'un, 2, 5 ve geçici 3 ile 7. maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Anayasa Mahkemesi, bugünkü gündem toplantısında davayı esastan görüşerek karara bağladı.

Yüksek Mahkeme, kanunun 2. maddesinin 2. fıkrasının, belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermelerini yasaklayan ancak bildirimde bulunacakları Yurt-Kur vasıtasıyla ödeme yapabileceklerine yönelik hükmün, ''belediyeler hariç'' ibaresini iptal etti.

Anayasa Mahkemesi heyeti, diğer hükümlerin iptal istemini ise reddetti.

Yüksek Mahkeme'nin bu kararına göre artık belediyeler de öğrencilere doğrudan burs ve kredi veremeyecek, burs ve kredi verilmesini öngördükleri yüksek öğrenim öğrencilerini, yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumuna bildirecek.

-ALANLARIN BURSLARI GEREKÇELİ KARARA KADAR DEVAM EDECEK-

Ancak şu an itibariyle burs alan öğrencilerin burslarının devam edeceği, Yüksek Mahkeme'nin gerekçeli kararının Resmi Gazete yayımlanması zaman alacağından, bursların hemen yarın kesilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Kanunun 2. maddesinin 2. fıkrası, şu hükmü içeriyordu:

''Genel bütçeli daireler, katma bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları, bütçenin transfer tertibinden yardım alan kuruluşlar, il özel idareleri ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, özel bütçeli kuruluşlar, özelleştirme kapsam ve programına alınmış, hisselerinin yarısından fazlası kamuya ait olan özel hukuk hükümlerine tabi kuruluşlar, fonlar, döner sermayeler, kamu bankaları, kanunlarla veya kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kurumlar ile kurul/üst kurullar ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları 'belediyeler hariç' yurt içinde yüksek öğrenim öğrencilere burs, kredi ve nakdi yardım adı altında herhangi bir ödeme yapamazlar; ilgili mevzuatları gereği burs, kredi verilmesini öngördükleri yüksek öğrenim öğrencilerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bildirirler.''

Kaynak: AA - HT

Çok yakın bir zamanda unutup gideceksin beni.
Kaybettiklerim yanıma kâr kalacak...

Back to top
 Profile bak WWW 

İleti başlığı: Re: Binlerce öğrencinin bursu iptal edilecek
İletiTarih: Cum Kas 21, 2008 8:10 pm 
Özel üye
Özel üye
Kullanıcı avatarı

Burcum: Başak
Kan Grubu: B Rh+
Eski rumuzum: Değişmedi.
Simdi duydum haberlerde.Bursa cok ihtiyacı olup da kesilmesiyle zor durumda kalacak öğrenciler adına üzüldüm cok...
Öğrencinin üc kurusu da batıyo ya bunlara ne diyelim artık canları sağolsun (!)

Back to top
 Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 22, 2008 4:11 pm 
Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Burcum: Yengeç
Eski rumuzum: Değişmedi.
O davayı açan CHPliler şimdi çok mu mutlu oldu ki?
Bir kere de adam gibi, yapıcı siyaset yapsalar şaşardım.
Tek dertleri tekere çomak sokmak...

Back to top
 Profile bak WWW 

İletiTarih: Cmt Kas 22, 2008 10:15 pm 
Yetkili
Yetkili
Kullanıcı avatarı

Burcum: Başak
Kan Grubu: A Rh+
İlk gireceğim sınav: KPSS
evet kötü bir haber...bunun yerine burs verecekleri kişileri düzgün secmeye çalışsalar bence daha iyi olurdu...

yurtta kaldığım zamanlarda oda arkadasım hem özel burs alıyordu hem yurtta ücretsiz barınıyordu,durumu hiçte kötü değildi..bir yerlerde adamları vardı sadece...bu tür kişilerin bursu kesilsin hiç üzülmem...ihtiyacı olanların Allah yardımcısı olsun, bu zamanda masrafsız okuyabilmek diye bişey yok malesef :oops:

Back to top
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Pano anasayfası : HAYATA DAİR - ABOUT LIFE : HABERLER - NEWS

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz